Фахівці відділу запобігання надзвичайних ситуацій Управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області зустрілися із вихованцями Шляхтинецької гімназії ім. О.Г. Барвінського та обговорили основні правила пожежної безпеки у побуті, порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи пожеж а також у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

Під час заняття рятувальники розповіли дітям про причини виникнення пожеж, наслідки пожеж і як їх можна запобігти. Також вони навчили дітей, як правильно діяти у разі виникнення пожежі, як правильно користуватися вогнегасником і як правильно евакуюватись із приміщення у разі пожежі.

Крім того, рятувальники розповіли дітям про правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Вони навчили дітей, як правильно поводитися з вибухонебезпечними предметами і як їх безпечно знешкодити.

Учні гімназії з цікавістю слухали розповідь рятувальників і активно брали участь у обговоренні. Вони дізналися багато нового і корисного про правила безпеки.

Фахівці ДСНС закликають батьків і вчителів регулярно проводити з дітьми бесіди про правила безпеки, щоб убезпечити їх від можливих небезпек.