«Осінній бал хризантем» – таку назву має виставка-продаж прекрасних осінніх квітів, яка діє цими днями у Галереї квітів «Ігор» у Тернополі. Найрізноманітніші відтінки, цікаві поєднання кольорів, унікальні сорти – все це якнайповніше передає назва, адже на дворі осінь, а хризантеми  – найбільше її уособлюють.

А «бал» – це красиве слово, яке з одного боку повертає нас у дитинство, на бал Попелюшки, де мила, розумна, добра і щира дівчина знайшла своє щастя, з іншого – нагадує про яскравий пишний одяг, який завжди підбирають для таких поважних імпрез. А саме і такими є квіти, представлені на цій виставці – пишні, яскраві, білі і жовті, фіолетово-помпезні і оранжево-святкові, –  все що відповідає традиційним «бальним» нарядам – оксамиту, шовку, парчі… І найголовніше, – уособлює помпезну та урочисту музику, яку наче випромінюють хризантеми, – піднесений королівський вальс, романтичний легкий менует, стильний елегантний фокстрот.

Загалом, хризантеми можна вибрати і придбати найрізноманітніші – великовіткові, дрібноквіткові, у більших, менших горщиках. Дуже екзотично виглядають білі хризантеми із тонкими довгими пелюстками, що наче намальовані на полах японського кімоно. Створюється враження, що це японський принц заглянув на бал і приглядається до красивих дівчат у білих, жовтих, оранжевих сукнях, які кружляють залою у супроводі вишуканої музики і ореолі теплого осіннього світла, яке цими днями – останніх днів жовтня та початку листопада панує на тернопільських вулицях, додаючи їм особливого, рідного, домашнього шарму.

Кружляє «Осінній бал хризантем» у Галереї квітів «Ігор» за адресою: м. Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, 37.

 

Від admin2