Тернопільський художник Рустам Давлетов провів арт-терапію для військовослужбовців, які проходять лікування в Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні. Заняття допомогли воїнам відволіктися від лікарняних буднів, заглибитись у внутрішній світ і висловити свої емоції через мистецтво.

Малюнок – це те, що дозволяє їм відновити психологічний добробут, знайти нові шляхи самовираження та виразити свої емоції без слів”, – зазначає лікар-психіатр Олена Шершун.

Заняття відбувалися в неформальній атмосфері. Воїни обрали тему для заняття – захід сонця на морському узбережжі. Під чуйним керівництвом Рустама вони створили свої шедеври.

Під час малювання воїни передавали свої почуття від пережитого, переключилися з негативних емоцій на позитивні, згадували хороші моменти з свого життя.

Час пролетів непомітно”, – розповідає військовослужбовець Роман. “Але радісні відчуття учасників запам’ятаються надовго. Найголовніша мета виконано – радість, захоплення і натхнення до життя і Перемоги”.

Арттерапія – це ефективний метод психологічної реабілітації військовослужбовців. Вона допомагає їм впоратися з наслідками війни, відновити душевну рівновагу і адаптуватися до цивільного життя.