Пісня «Птах» співачки TANYA DOLYA – про розлуку, війну та надію. Композиція була написана під враженням від трагічних подій в колонії в Оленівці, де були жорстоко вбиті українські військові, що перебували в полоні у ворога.

Співачка розповіла також про те, як пісня “Птах” подарувала їй нове невипадкове знайомство:

Готуючись до фотозйомки для оформлення своїх нових пісень, шукала візажистку, яка б мені гарно зробила образ. І так склалося, що нею стала молода дівчина, яку звуть Таня Міленна.

В процесі роботи ми розговорилися і я дізналася, що в червні 2022 року загинув її чоловік Максим Квапиш, захищаючи Україну на Запорізькому напрямку.

У перший день повномасштабного вторгнення хлопець пішов воювати з “Авангардом” у складі полку “Азов”. Розповідаючи про себе, Таня, така молода, сказала мені, що потрібно жити далі, що для азовців це честь загинути бою. Я ледь стримувалася, щоб не розридатися. Вона ж мене малювала і що би було з тим макіяжем…

Ця зустріч мене дуже вразила. Чомусь ми з нею познайомилися?!

Як так долі переплітаються?!.. Я ж написала пісню «Птах» наприкінці літа 2022 року, якраз під впливом новин про полонених воїнів Азовсталі, під впливом розповідей їх дружин та дівчат.

Коли вийшла пісня «Птах», Таня мені написала, що всіх наших людей ми обовʼязково повернемо. Я не знаю, що сказати, але просто вірю в це разом з усіма тими, хто чекають.”