Директорка департаменту охорони здоровʼя Тернопільської ОВА Ольга Ярмоленко провела онлайн-зустріч з керівниками медичних закладів області. Участь у нараді взяли директорка Західного міжрегіонального департаменту національної служби здоров’я України Тетяна Кудик та начальниця управління в Тернопільській області Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Ірина Хрущ.

Тетяна Кудик розповіла про нові вимоги до контрактування медичних закладів у 2024 році та дала кілька порад, як до них підготуватися. Ірина Хрущ поділилася підсумками аналізу НСЗУ щодо захворюваності на інсульт у Тернопільській області.

Також під час зустрічі обговорили питання закупівлі медичного обладнання, моніторингового візиту задля перевірки ВЛК в області та контрактування за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Ольга Ярмоленко зазначила, що у Тернопільській області вже працює 7 центрів ментального здоровʼя. Вона закликала керівників медичних закладів відкрити такі центри і у своїх закладах, щоб надавати допомогу усім, хто цього потребує.