У Чортківській міській раді презентували проект туристичного кластеру Тепле Поділля та відкрили мандрівну виставку «В теплих обіймах Теплого Поділля». Виставка пропонує збірний формат цифрового та фізичного представлення багатства природної і культурної спадщини цього унікального регіону.

Туристичний кластер Тепле Поділля утворили 15 громад Тернопільщини, підписавши меморандум про співпрацю.

Виставка складається з 32 виставкових стендів про найцікавіші об’єкти Теплого Поділля, історичні малі містечка та села, а також окремі теми, що його характеризують. Кожен стенд містить QR-код на один із цифрових ресурсів проєкту: VR тури, сайт www.dnister.org або сторінку Facebook.

Міський голова Володимир Шматько, відкриваючи захід, зазначив: «Кожен із нас знайшов своє місце у Теплому Поділлі. Ми із вами вже народили цю ідею, дороги назад немає, тому туристичний кластер точно має майбутнє. Особливо – після української перемоги. Чортківщина має те, чого не мають інші регіони. Тож давайте розповімо про це всьому світові!».

Керівник проекту Теплого Поділля Сергій Підмогильний розповів, що за час виконання проєкту відзнято близько 500 панорам про майже 100 об’єктів культурної і природної спадщини Теплого Поділля. На основі цих матеріалів створено 20 віртуальних турів та сайт dnister.org з інтерактивною картою регіону.

У Чорткові відзняли:
✅ костел Св. Станіслава;
✅ Успенську церкву;
✅ Чортківський замок;
✅ Вознесенську церкву.

Сайт слугуватиме як інформаційна онлайн-платформа для користувачів і розповідає про найцікавіші місця Теплого Поділля, надає практичну інформацію для користувачів про добирання і об’єкти сервісу. Окрім того, команда проєкту допомагатиме користувачам у плануванні подорожей та знайомству зі спадщиною регіону.

До слова, вже з 1 листопада по 1 грудня виставку можна буде оглянути в Музейна резиденція Чорткова Чортківської міської ради (вул. Залізнична, 33).