Суд апеляційної інстанції залишив в силі вирок Кременецького районного суду, яким до 3 років позбавлення волі засуджено військовозобов’язаного, мешканця села Старий Тараж, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Засуджений, перебуваючи на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний, після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України пройшов медичний огляд та був визнаний військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби у Збройних Силах України.

Отримавши повістку для відправлення до військової частини, не маючи правових підстав на відстрочку, він заявив, що відмовляється від проходження військової служби, віддав повістку і самовільно покинув приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Вирок набрав законної сили.

Цей випадок є черговим нагадуванням про те, що ухилення від призову на військову службу під час мобілізації є кримінальним правопорушенням, яке карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.