Зустрічі з різними верствами населення продовжують проводити поліцейські Тернопільщини. Мета – поінформувати якомога більше людей про найпоширеніші схеми шахрайств та як від них вберегтися.

Як діють аферисти та що робити, якщо потрапили у їхню пастку, обговорив зі студентами Тернопільського фахового коледжу начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Петро Тихович.

«Молоді люди чомусь впевнені, що найчастіше потерпає від шахраїв саме старше покоління, проте це далеко не так. Нам важливо розповісти студентам про різні види шахрайства, вберегти їх від них. Також цією інформацією вони можуть поділитися зі своїми близькими та рідними», – зауважив начальник відділу ювенальної превенції ГУНП Петро Тихович.

За допомогою різних маніпуляцій зловмисники ошукують довірливих громадян на десятки, а то і сотні тисяч гривень. Серед найпоширеніших видів шахрайств на Тернопільщині: дзвінки від імені представників банку, продаж-купівля товарів через інтернет, соціальні виплати під час війни, схема ваш родич у біді. Обізнаність, пильність та дотримання основних правил безпеки допоможуть вберегтися та не втратити кошти.

«Інформація, яку нам розповідають поліцейські, дуже важлива. Ми повинні перевіряти повідомлення та не довіряти незнайомцям, проявляти обережність та уважність», – розповіла студентка Тернопільського фахового коледжу Анжела Дробенко.

Інформаційна кампанія щодо протидії шахрайствам триватиме і надалі. Поліцейські звертаються до краян не довіряти незнайомцям, а особливо, коли мова йде про гроші.