Жителька села Заліщицької громади стала жертвою шахраїв. Невідома особа, яка назвалася представником банку, виманила у жінки 14 тисяч гривень.

Жінка розповіла, що майже рік тому вона реєструвалася на отримання допомоги від міжнародних організацій. Нещодавно їй зателефонував незнайомець і повідомив, що допомога вже надійшла. Для її отримання жінці потрібно було відкрити кредитну картку і перевести з неї кошти на резервний рахунок. Після цього, за словами незнайомця, кредитні гроші та допомога від міжнародних партнерів автоматично повернуться на її рахунок.

Потерпіла повірила незнайомцю і зробила все, як він сказав. Вона відкрила кредитну картку та перевела на резервний рахунок майже 14 тисяч гривень. Як виявилося згодом, резервний рахунок належав шахраю.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські закликають громадян не довіряти незнайомцям, які називають себе представниками банків чи інших фінансових установ. Будь-які питання щодо фінансових операцій потрібно вирішувати безпосередньо в банку, а не в телефонному режимі.