Співробітники управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області викрили шахрайський кол-центр, де працювало понад 20 осіб. Зловмисники ошукували людей під виглядом працівників банку та за схемою надання послуг з працевлаштування за кордоном.

Незаконний кол-центр був облаштований в одному із приміщень в центрі Тернополя. Його адміністраторами були двоє мешканців Запоріжжя. Вони набирали операторів, які працювали за чіткими шаблонами та інструкцією.

Зловмисники телефонували потерпілим, видаючи себе за співробітників банків, або представників міграційної служби, пропонуючи послуги з працевлаштування. Вони виманювали у потерпілих гроші різними способами: брали завдатки, дізнавалися персональні дані платіжних карток та виводили з них кошти на свої рахунки.

Під час санкціонованого обшуку з приміщення кол-центру вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи.

Наразі правоохоронці встановлюють організаторів незаконної злочинної діяльності та збирають інформацію про кількість постраждалих та суми, які вони втратили.