У 2020 році офіційно стартував проект «Ментор» у Тернопільському національному медичному університеті, який до цього часу упродовж трьох років діяв у формі кураторства старшокурсників над першокурсниками. З ініціативи керівника центру виховної роботи і культурного розвитку Марти Руденко та її заступника Олени Покришко в ТНМУ три роки тому було започатковано інститут менторства, який покликаний допомогти щойно прибулим студентам краще адаптуватися до навчального процесу.

Як зазначають лідерки цього проекту – Анна Шкробот, Анастасія Шкробот і Валерія Благуляк, під час навчання у медичному вищі на початках у першокурсників виникають питання щодо правильності вибору професії, оскільки з перших занять стає зрозумілим, що студенти-медики повинні вчитися багато і постійно працювати на собою.

Найчастіше, першокурсникам важко звикнути до нової для них системи навчання, невідомого колективу, стилю викладання ( багато матеріалу потрібно опрацювати самим, готуючись до пари).

Нагадаємо, що багато років поспіль лідером менторського руху в ТНМУ була випускниця 2023 року Дарина Камінська, яка передала естафету своїй заступниці Анастасії Шкробот.

Цього року нова команда лідерів проєкту оголосила про набір бажаючих бути менторами. Спершу студенти старших курсів заповнювали анкету, потім вони проходили співбесіду. Загалом було 160 охочих спробувати себе у ролі наставника.

Відтак ТНМУ має оновлений менторський корпус з числа мотивованих, активних і досвідчених старшокурсників, які готові докладати усіх зусиль, аби студенти першого курсу легше адаптувалися до нового етапу життя!