Уявити життя без смартфона неможливо. Ці пристрої увійшли в наше життя трохи більше ніж десять років тому. Але завдяки своєму функціоналу та можливості здійснювати телефонні дзвінки навіть пенсіонери відмовляються від кнопкових телефонів, аби придбати смартфон.

Вибрати ідеальний з усіх аспектів телефон не так легко, як здається. Звісно, всі ми прагнемо придбати флагманські девайси на кшталт iPhone 14 Pro Max. Але його вартість – від 50 до 70 тисяч гривень – змушує шукати щось дешевше. Якщо ж уважно придивитися до асортименту смартфонів в інтернет-магазині “Цитрус”, серед інших виробників знайдемо бренд OPPO, що виробляє потужні і недорогі пристрої. Але є й багато інших компаній виробників.

Порівняймо смартфони вартістю близько п’яти тисяч гривень від таких брендів, як OPPO, Nokia та Motorola.

Переваги ОППО, Нокіа та Моторола

Спочатку декілька слів про кожний з брендів:

  • ОППО

Цей бренд відомий своєю фокусованістю на фотографії. Смартфони ОППО оснащені продуманою камерою, яка дозволяє знімати чудові фотографії навіть на бюджетному пристрої. Крім того, їхні смартфони зазвичай мають стильний дизайн та яскравий дисплей.

  • Нокіа

Бренд Нокіа славиться своєю надійністю та довговічністю. Телефони Нокіа мають добре збалансовані характеристики та відмінну якість збірки. На їхні пристрої встановлено чистий Android, що гарантує швидкі та стабільні оновлення.

  • Моторола

Американська компанія відома своєю комбінацією якості та ціни. Смартфони Моторола часто оснащені досить потужними процесорами, що забезпечує плавний робочий процес. Також їхні пристрої зазвичай відрізняються великою ємністю акумулятора.

Смартфони ОППО A14, Motorola G22 та Nokia G21

Аби допомогти споживачеві обрати оптимальний варіант за ціною близько п’яти тисяч гривень, експерти взяли декілька моделей та склали порівняльну таблицю з характеристиками

Характеристики

ОППО A17 4/64GB

Motorola G22 4/128 GB

Nokia G21 4/64 GB

Дисплей LCD, 6,56”, HD+ IPS, 6,5”, HD+ IPS, 6,5”, HD+
Процесор MediaTek MT 6765 MediaTek Helio G37 Unisoc T606
Камера осн/селфі 50+0,3 МП/5 МП 50+8+2+2 МП/16 МП 50+2+2 МП/8 МП
Батарея 5000 мА-год 5000 мА-год 5050 мА-год
Ціна, грн 5299 5399 4999

Як бачимо, усі три моделі виділяються базовими характеристиками. Процесори, якими їх укомплектовано, належать до бюджетного класу. За даними NanoReview усі вони знаходяться на одному рівні, набираючи 24-26 балів за показниками енергоефективності та ефективності в іграх. Тобто, ці смартфони ви можете з легкістю використовувати для простих повсякденних завдань.

  1. Смартфон ОППО виокремлюється на тлі конкурентів тим, що працює під керівництвом Android 12 у власній оптимізованій оболонці ColorOS. Завдяки цьому факту батарея довше тримає заряд. Ще один важливий плюс – камера зі штучним інтелектом, завдячуючи якій матимете змогу застосовувати різноманітні ефекти для створення ідеальних фотографій та відео.
  2. Моторола, як видно з таблиці, обладнана відразу чотирма сенсорами основного модуля камери. Ширококутний об’єктив дозволить робити чіткі світлини навіть в умовах слабкого освітлення. Фронтальна камера також має більше мегапікселів.
  3. Переваги Нокіа: напрочуд функціональні камери, більша ємність батареї, нижча вартість.

На чому спинитися? Все залежить від ваших власних побажань та цілей. Усі три моделі бюджетних смартфонів за ціною 5000 гривень добре впораються зі своїми завданнями.