Заклади охорони здоров’я Тернопільської громади надають медичну допомогу в умовах воєнного стану пораненим та травмованим військовослужбовцям, які брали участь в захисті держави. Лікування захисників здійснюється в межах Програми медичних гарантій, коштів місцевого бюджету та благодійної/гуманітарної допомоги.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров’я міської ради Василь Даньчак, загалом з початку повномасштабного вторгнення в стаціонарі закладів охорони здоров’я Тернополя проліковано 2350 військовослужбовців Збройних сил України. З них – 478 осіб пройшли стаціонарну реабілітацію на базі лікарень.

Проліковано військовослужбовців ЗСУ в стаціонарі з-поміж мешканців Тернопільської громади 338, що становить 16% від загальної чисельності пролікованих військових.

З міського бюджету на лікування та проходження реабілітації військовослужбовців ЗСУ на базі однієї з медустанови міста виділено кошти в сумі понад 5,6 мільйонів гривень.

Окрім того, на виконання заходів комплексної програми «Здоров’я громади 2022-2024 роки» передбачено кошти місцевого бюджету на лікування учасників бойових дій-мешканців громади в сумі понад 1,5 млн грн.