Директор навчально-наукового інституту медсестринства ТНМУ Світлана Даньчак 12-13 липня 2023 передала підписану ректором Тернопільського національного медичного університету, професором Михайлом Кордою угоду про співпрацю з Академією прикладних наук Мазовії (місто Сєдльце, Республіка Польща). З боку польського вишу згоду на співпробітнцтво своїм підписом підтвердила ректор Божена Пєховіч.

Угода передбачає спільну участь у наукових, інноваційних проектах для вирішення актуальних проблем у галузі медичної освіти і науки; обмін інформаціє; сприяння професійному розвитку працівників шляхом навчання педагогічних кадрів; підтримка професійного розвитку студентів.

Під час візиту до Академії прикладних наук директор ННІ медсестринства також ознайомилася зі структурою та принципами роботи Мазовецької воєвудської лікарні імені Іоанна Павла ІІ, перейняла досвід поділу функціональних обов’язків медичних сестер згідно з їх ступенем вищої освіти «бакалавр» і «магістр», який використовується у всіх лікувальних закладах Польщі.

Під час зустрічей з представниками академії та госпіталю обговорила новітні підходи медсестринської освіти та догляду за хворими. Обмін досвідом та ідеями сприяв виявленню спільних інтересів та визначив перспективні напрямки подальшої співпраці. Завдяки домовленостям студенти навчально-наукового інституту медсестринства ТНМУ отримали можливість проходити навчально-виробничу практику на базі Мазовецької воєвудської лікарні імені Іоанна Павла ІІ.