У Бережанському замку відбувся благодійний захід “Разом до перемоги”, присвячений Дню Незалежності України. Організували його Державний історико-архітектурний заповідник у місті Бережани, ГО Український розмовний клуб “Файно” та БФ “Карітас-Бережани”.

Родзинкою свята стала презентація “Мапи України «Обійми»”. Вона об’єднала в собі 32 ляльки-мотанки із різних областей України. Кожна лялька має свою історію. Деякі робилися в бомбосховищах під обстрілами, інші – вже встигли врятувати чиїсь життя.

Ініціаторкою проекту є волонтерка, майстриня, голова ГО Український розмовний клуб “Файно” Оксана Муравльова. Вона двічі переселенка, але її віра та ентузіазм неймовірні. Пошиті нею прапори майорять у найгарячіших точках України, а ляльки-мотанки служать талісманами для наших військових. Лише цього року вона одягнула у вишиванки 1236 новонароджених українців, адже твердо переконана, що “одягнені у вишиванки – непереможні”.

“Кожен регіон має свої традиції та особливості, свої історичні нашарування. Та насправді зовсім не важливо де ми народилися: в Бережанах чи Краматорську, Львові чи Донецьку, Києві чи Одесі, неважливо скільки нам років, нас усіх об’єднала Україна”, – кажуть організатори свята.

Учасників заходу привітала директор Департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк. Вона подякувала усім присутнім за їх внесок у збереження українських традицій, підтримку Збройних Сил України та закликала далі працював задля перемоги України.