5 серпня на Тернопільщині завершилась ще одна незабутня зміна в польовому спеціалізованому таборі «Юний рятувальник».

Девіз табору: «Знати! Вміти! Досягнути!». Вже 15 років “Юний рятувальник” збирає під своїм крилом дітей рятувальників та їхніх друзів. Він є спільним проєктом Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та Тернопільського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». Його створено з метою навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки в побуті, навичкам дій у різноманітних надзвичайних ситуаціях, а також для популяризації серед дітей і молоді здорового, активного способу життя.

Цьогоріч у наметовому містечку відпочивали та оздоровлювались більше ніж 80 дітей. Протягом двох тижнів вони загартувались, стали більш самостійними та відповідальними, дізнались чимало нового, цікавого та корисного. Юні рятувальники ще довго пам’ятатимуть захоплюючі конкурси та спортивні розваги, цікаві екскурсії та веселі пригоди. Відтепер вони знайомі з рятувальною технікою, знають, як діяти у випадку пожежі, вміють розгортати пожежні рукави, подавати воду на гасіння та користуватись вогнегасниками, надавати першу медичну допомогу, діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, вправно і швидко в’язати рятувальні вузли й за допомогою рятувальної мотузки долати водні перепони.

Зміцнілими та сповненими нових вражень учасники таборування повертаються додому. Вони ще довго пам’ятатимуть ці чудові літні дні та з нетерпінням чекатимуть наступного року, аби знову завітати до табору «Юний рятувальник».