Залишився без мотоциклу 39-річний мешканець Тернопільщини. Чоловік відправив продавцю гроші за техніку, а товару так і не дочекався.

Потерпілий знайшов в соцмережі оголошення про продаж двоколісного транспорту. Продавець телефоном повідомив, що транспорт віддає задешево, бо гроші потрібні терміново. Однак попередив – продає тільки з передоплатою. Покупець перевів через термінал невідомому майже 60 тисяч гривень. Однак, вже домовитися про строки доставки техніки не зміг – мобільний продавця перестав відповідати, а оголошення про продаж аферист швидко видалив. Довелося звертатися за допомогою до поліцейських.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння протиправного порушення.

Працівники поліції нагадують про необхідність перевіряти інформацію щодо інтернет-магазинів чи продавців в соцмережах перед придбанням дороговартісного товару. Ніколи не здійснюйте значних сум передоплати за товари і послуги. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи та на сайті Кіберполіції, не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая.

Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання та огляду.