Чортківська міська територіальна громада заборонила гучну музику на території громади на час дії воєнного стану. Винятки становлять заходи, проведення яких погодила Тернопільська обласна військова адміністрація.

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення про заборону гучної музики, гучних співів, трансляцій розважальної музики з використанням звуковідтворювальної апаратури та користування іншими гучномовними установками в громадських місцях. У цих місцях слід дотримуватись тиші.

Чортківський районний ВП ГУНП в Тернопільській області зобов’язаний здійснювати постійний контроль за дотриманням даного рішення у межах власних повноважень та вживати передбачені законодавством України заходи до суб’єктів господарювання та жителів Чортківської громади, які порушують встановлену цим рішенням заборону щодо додержання тиші в громадських місцях, гучного співу, трансляцій розважальної музики з використанням звуковідтворювальної апаратури та користування іншими гучномовними установками.

Ця заборона введена для забезпечення спокою та безпеки громадян під час дії воєнного стану. Гучний шум може відволікати людей і ускладнювати їхню здатність чути сигнали повітряної тривоги. Він також може бути використаний ворогом для маскування звуків своїх дій.

Закликаємо всіх громадян дотримуватись цієї заборони та сприяти створенню комфортного та безпечного середовища для життя.