Бучацька міськрада виділила понад мільйон гривень на підтримку військових і освіту.

На потреби учасників бойових дій та мобілізованих жителів громади виділили 1 млн 120 тис грн. Ці кошти будуть використані на придбання амуніції, лікування та інші потреби.

Ще 100 тис грн виділили для відшкодування витрат на здійснення поховання загиблих внаслідок війни учасників бойових дій та українських воїнів (жителів громади) і осіб з інвалідністю, загиблих внаслідок війни.

200 тис грн спрямували для впорядкування приміщень у відділенні соціальних послуг в умовах цілодобового перебування (проживання) у селі Бариш.

Значну суму коштів виділили для галузі освіти Бучацької громади.

У зв’язку із недостатнім фінансуванням освітньої субвенції, з міського бюджету спрямували 3 мільйони гривень на оплату праці педагогічним працівникам.

Також виділили кошти на придбання будівельних матеріалів для Бучацької ЗОШ № 3 та Зеленської гімназії, класних журналів, принтера для Бучацької ЗОШ №1 – 345 тис грн, а також на придбання спортивного обладнання для спортивної школи – 600 тис грн.

500 тисяч гривень виділили на поточний ремонт Звенигородського ЗДО, облаштування тротуарної доріжки в Бобулинському ЗДО, ремонт та облаштування пожежного виходу в Зеленському ЗДО, герметизацію, заземлення, повірку та перезарядку вогнегасників, газове обладнання котелень, виготовлення проектно-кошторисної документації та експертизу закладів дошкільної освіти.

На ремонт приміщення Бучацької ЗОШ № 3, утеплення будівлі Зеленської гімназії, ремонт даху та встановлення пандуса в Переволоцькій ЗОШ, ремонт та облаштування укриття в Бучацькій ЗОШ № 1, Бучацькій гімназії, Бучацькому ліцеї, Баришській ЗОШ, газове обслуговування котелень, повірку вогнегасників, заземлення закладів, виготовлення проектно-кошторисної документації та експертизу закладів загальної середньої освіти скерували 2 млн 40 тисяч гривень.

Зазначені видатки стали можливими завдяки роботі міської ради щодо збільшення податкових надходжень за рахунок інвентаризації землі, необлікованої нерухомості та інших видів податків та зборів.