Арт-простір для внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців і їхніх сімей, де можна безкоштовно отримати фахову психологічну консультацію від спеціалістів-психологів та арт-терапію, створено за фінансової підтримки програми «Culture Helps /Культура допомагає», яка імплементується «Іншою Освітою» спільно з «zusa» за підтримки Європейського Союзу.

А реалізовує проєкт Тернопільське обласне відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація» у співпраці з ТОУНБ.

Учасники авторських вечорів матимуть змогу поринути у світ мистецтва, разом із неперевершеним художником, волонтером, меценатом благодійних проєктів та акцій Рустамом Давлетовим.

Упродовж реалізації проєкту планується проведення 10 мистецьких майстер-класів і 10 психотерапевтичних занять для дітей і дорослих.

Організаторів та гостей арт-простору привітала директорка Департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк, яка підкреслила важливість арт-терапії, як особливого інструменту зцілення мистецтвом.

Учасники майстер-класу мали унікальну можливість відчути себе справжніми художниками.

На першому занятті малювали Карпатський пейзаж.

«Кожен малюнок є унікальним виразом внутрішнього світу людини, і малювання гір Карпат може допомогти людям краще зрозуміти себе та свої почуття щодо цього прекрасного куточка природи», – кажуть організатори проєкту.