Впродовж чотирьох днів на Тернопільському ставі тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту в класах вітродошок «IQ FOIL» та «Techno-293». Відбувалась регата на водно-спортивній базі КДЮСШ з водних видів спорту ТМР. Незважаючи на різні погодні та вітрові умови, організаторам вдалося провести 12 перегонів.Тернопільські спортсмени завоювали на цих змаганнях шість медалей, і вкотре довели, що є найсильнішими серед віндсерфінгістів України. Так, чемпіоном України серед чоловіків став кандидат в майстри спорту, студент ЗУНУ Тігран Данієлян, який виконав, завдяки такому результату, норматив майстра спорту. Бронзовим призером, поступившись супернику з Дніпра Олександру Менделенку, був майстер спорту Мар’ян Воловець. Серед жінок чемпіонкою України стала кандидат в майстри спорту, випускниця ТСШ №3 Аліна Нижегородова.

Серед юніорів до 19 років срібну нагороду здобув кандидат у майстри спорту, студент Фахового коледжу економіки права та інформаційних технологій ЗУНУ Тимур Данієлян. Усі спортсмени – вихованці відділення вітрильного спорту КУТОР ШВСМ.

Серед юнаків у класі «Techno-293» перше та друге місця посіли, відповідно, учень Тернопільської школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука Дем’ян Варода та учень ТСШ №3 Платон Кушик.

Тренуються спортсмени у відділенні віндсерфінгу КДЮСШ з водних видів спорту ТМР під керівництвом Олексія Нижегородова.

Додамо, що цими днями Тимур Данієлян бере участь у чемпіонаті Європи з вітрильного спорту в класі «IQ FOIL», який проходить на озері Гарда в італійському місті Торболе.

Від admin2