Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин їм. Б. Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету, які навчаються за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» організували арт-моб «SDG СПРЯМОВАНІ», щоб привернути увагу людей до глобальних проблем та Цілей сталого розвитку.

У того, хто вперше чує про ЦСР (англ. SDG), одразу постає питання, що це за Цілі і чому прогресивна частина людства намагається дотримуватися принципів сталого розвитку?

Цілі сталого розвитку (ЦСР) були ухвалені Організацією Об’єднаних Націй у 2015 році як універсальний заклик до дій щодо скорочення бідності, захисту навколишнього середовища та забезпечення миру на планеті до 2030 року.

Сімнадцять Цілей взаємодоповнюють одна одну: діяльність одній сфері впливає на результати в інших. Тому розвиток має бути збалансований щодо соціальної, економічної та екологічної складових суспільного життя.

Реалізація ЦСР має покласти край бідності, голоду та дискримінації! «Ми турбуємось про майбутнє планети і розуміємо наскільки важливо відповідально жити сьогодні, щоб майбутні покоління були вдячні нам. Кожному варто почати з себе і тоді людство зможе подолати сучасні глобальні проблеми й виклики та досягнути Цілей сталого розвитку. Ми всі повинні разом боротись за майбутнє нашої планети, адже нам далі тут жити» – це основні вимоги SDG СПРЯМОВАНОЇ молоді, яка турбується про майбутнє планети!