«ВідкрийТЕ спорт. Водні види спорту», – таку назву мав черговий спортивний фестиваль, організований для школярів Тернополя, які зараз перебувають на канікулах, відтак мають багато вільного часу для занять спортом. Долучились до цього унікального та захоплюючого дійства понад п’ятдесят юних тернополян. Відбулись спортивні активності на водно-спортивній базі ЗУНУ.

Участь у події взяли дві групи дітей: перша – діти Героїв Тернопільської громади, друга – юні тернополяни від 10 до 17 років.

Займалися діти під керівництвом тренера Тернопільської КДЮСШ з водних видів спорту ТМР Олексія Нижегородова та чемпіонки України, майстра спорту України з віндсерфінгу Аліни Нижегородової, які навчали першим навичкам ходіння під вітрилом на вітрильній дошці, пробуючи «на міцність» хвилі Тернопільського ставу.

Тренер Тернопільської КДЮСШ з водних видів спорту ТМР Анастасія Гикава показувала, як тримати весло та правильно веслувати, рухаючись вперед і у заданому керунку водною поверхнею у одно- та двомісних каяках.

А інструктор з САП серфінгу Ірина Сінкевич пояснювала, як опанувати САП-дошку. Таким чином, на акваторії Тернопільського ставу учасники ознайомлювалися з новим спортивним інвентарем та відкривали для себе світ водних видів спорту.

За активну участь у фестивалі всі юні веслувальники та віндсерфіністи-початківці отримали ексклюзивну сувенірну атрибутику, але найголовнішими були звичайно неймовірні емоції в результаті, новий досвід та бажання і далі пізнавати щось нове та спортивне.

Організаторами заходу виступили управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради спільно з КДЮСШ з водних видів спорту, допомогу у проведенні надали Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення та Благодійний Фонд «Тернопіль», Західноукраїнський національний університет та Кафедра фізичної реабілітації і спорту ЗУНУ, а також спонсори подарунків для дітей ПрАТ «Добра Вода» і ТМ Ласунка. Медичний супровід і нагляд здійснювали фахівці Тернопільського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру.

Фото Андрія Фігурського.

Від admin2