Завершився ще один проєкт ТНМУ в рамках співпраці зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я, під час реалізації якого відбулося 30 спеціалізованих навчально-практичних курсів для 560 учасників з різних областей України. 10 курсів стосувалися менеджменту критичного педіатричного пацієнта, практичні навички з якого отримали 120 учасників.

Також 10 курсів стосувалися менеджменту постраждалого з травмою. Практичні навички під час цих навчань відпрацювали 120 учасників. Окрім того, відбулося 10 курсів з особливостей роботи екстреної медичної допомоги в умовах масового випадку, який пройшли 280 учасників цього проєкту.

Курсантами були ті співробітники центрів екстреної медичної допомоги України, які дали згоду працювати в складі мобільних команд медицини катастроф на деокупованих територіях. Зазначимо, що більшість з них вже мають досвід роботи на деокупованих територіях Херсонщини, Миколаївщини та Харківщини.

Нагадаємо, що програма на базі центру симуляційного навчання Тернопільського національного медичного університету стартувала 21 квітня 2023 року і тривала упродовж декількох місяців.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська