Діти, які належать до числа внутрішньо переміщених осіб, мали нагоду пізнати світ фотомистецтва завдяки уроку, який відбувся 13 червня. Захід провів відомий фотограф Юрко Гудь, який поділився своїми знаннями та досвідом з молоддю.

Ця особлива ініціатива була організована ГО “Жінки в Україні” з метою сприяння соціальній адаптації дітей з числа ВПО віком від 13 до 16 років. Проект спрямований на підтримку та розвиток талановитих особистостей, а фотомистецтво обрано як один із шляхів самовираження та самореалізації.

Учасники уроку мали можливість ознайомитися з основними принципами мобільної фотозйомки: від технічних аспектів використання камери до виражальних засобів та композиції. Юрко Гудь провів практичні заняття, під час яких діти змогли експериментувати з перспективою, композицією, кольорами та світлом.

Також організатори розповіли, що усіх учасників проєкту чекаютькраєзнавчі подорожі визначними місцями Тернопілля. Подорожі відбудуться з 20 червня до 20 липня. Їх проведе відомий краєзнавець та історик Сергій Ткачов.

Учасники проєкту стануть творцями фотовиставки «Творимо, знайомимося, вчимося, як вдома», яка складатиметься з їх фоторобіт. Виставку буде презентовано в середині серпня 2023 року.
Усі учасники проєкту отримають індивідуальні фото-альбоми.

Майстер-клас з основ мобільної фотозйомки для дітей з числа ВПО був проведений Громадською організацією «Жінки в Україні» в рамках проєкту Громадськість за демократизацію, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу European Union in Ukraine.