В Тернополі стартувала нова ініціатива, спрямована на надання можливості дітям з числа внутрішньо переміщених осіб розвивати свій творчий потенціал. Нещодавно в місті були започатковані навчальні майстер-класи з основ мобільної фотозйомки. Їх проводить талановитий фотограф Юрко Гудь.

Так, учора, 9 червня, відбулося друге навчальне заняття з мобільної фотозйомки в рамках проєкту «Пізнаємо, творимо, спілкуємося!» – адаптація дітей з числа ВПО в Тернопільській громаді.

Школярі ознайомилися з основами фотомистецтва та отримати цінні поради щодо кадрування, композиції та світла. Учасники мали змогу практикуватися та експериментувати зі своїми ідеями.

Окрім того, усі учасники проєкту відвідають чотири краєзнавчі подорожі визначними місцями Тернопілля. Подорожі відбудуться з 20 червня до 20 липня. Їх проведе відомий краєзнавець та історик Сергій Ткачов.

Учасники проєкту стануть творцями фотовиставки «Творимо, знайомимося, вчимося, як вдома», яка складатиметься з їх фоторобіт. Виставку буде презентовано в середині серпня 2023 року.
Усі учасники проєкту отримають індивідуальні фото-альбоми, які складатимуться з їх фоторобіт.

“В процесі реалізації проєкту ми хочемо показати дітям, які зараз вимушено проживають в Тернополі,  особливості нашого краю. І, водночас, прагнемо зрозуміти їх емоції, відчуття, як діти сприймають свій новий дім, друзів, дорослих, вчителів, наставників. Через призму фоторобіт та в ході їх створення цей взаємообмін і відбуватиметься”,  – наголосила голова громадської організації “Жінки в Україні” Тетяна Долішна.

Майстер-клас з основ мобільної фотозйомки для дітей з числа ВПО був проведений Громадською організацією «Жінки в Україні» в рамках проєкту Громадськість за демократизацію, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу European Union in Ukraine.