У Тернополі відбулось тактико-спеціальне навчання з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах бойових дій та інших надзвичайних ситуацій.

Упродовж 14-15 червня на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського національного медичного університету імені Горбачевського відбулось тактико-спеціальне навчання з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах бойових дій та інших надзвичайних ситуацій. У ньому взяли участь мобільні медичні бригади закладів охорони здоров’я МВС, ДСНС України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції України та бригади з домедичної допомоги, з-поміж осіб, які не мають медичної освіти, але пройшли спеціальну підготовку та за своїми службовими обов’язками повинні надавати домедичну допомогу постраждалим.

Учасники заходу продемонстрували високий рівень вмінь та навиків під час виконання різноманітних завдань з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах максимально наближених до реальних бойових дій та надзвичайних ситуацій.

Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук, яка відвідала навчання високо оцінила його організацію, а також вміння та ефективність усіх учасників, зокрема рятувальників. Вона висловила впевненість, що завдяки високому професіоналізму співробітників Служби порятунку буде врятовано ще багато житті та вручила Тернопільським рятувальникам Подяку МВС України.