Мешканка обласного центру стала жертвою шахраїв, які змусили її перерахувати 50 000 гривень. Потерпіла повірила невідомій жінці, яка телефонувала їй, вигадавши історію про те, що неповнолітня онука поламала руку іншій дитині та розбила її дороговартісний телефон, тому збитки потрібно компенсувати. Підказуючи постраждалій, як зробити переказ, шахрайка отримала 50 000 гривень. Пізніше жінка зрозуміла, що її обманули, тому звернулася до поліції.

У зв’язку з цим відкрито кримінальне провадження за фактом шахрайства відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують, що ніколи й під жодних обставин не слід довіряти невідомим дзвінкам, оскільки аферисти звертаються до всіх поспіль, сподіваючись, що хтось повірить їм та передасть свої заощадження.

Шахраї також телефонують до певного кола осіб, яких знають і мають намір обманути. Вони можуть мати інформацію про своїх жертв, щоб переконати їх і позбавити сумнівів.

Якщо вам телефонують з інформацією про ваших близьких, не панікуйте, а задавайте чіткі питання. Після цього шахрай обов’язково повісить трубку. Краще всього – зателефонувати своїм родичам, щоб перевірити ситуацію та спростувати будь-які сумніви.