З нагоди Міжнародного дня захисту дітей тернопільські рятувальники організували пізнавальний захід для маленьких мешканців та гостей міста. Для цього в парку Шевченка вони облаштували локацію, на якій розташували пожежно-рятувальний автомобіль, різноманітні технічні засоби, рятувальне обладнання, пожежні стволи та рукави, стенди зі зразками вибухонебезпечних предметів, вогнегасники, захисний одяг та чимало іншої атрибутики бійців Служби порятунку «101».

Малеча та й школярі із задоволенням спілкувались з представниками ДСНС. Їм охоче розповідали правила використання вогнегасників, правила пожежної та мінної безпеки, алгоритм дій при оголошенні сигналу “Повітряна тривога“ та надавали чимало інших корисних порад. Діти із захопленням приміряли обладунки вогнеборців, «керували» спецтранспортом, подавали воду на гасіння умовної пожежі та пробували власноруч вправлятися з рятувальним спорядженням та спецінструментами.

Батьки ж радо спостерігали за позитивними емоціями дітвори, коментуючи свято тим, що попри все маленькі українці мають право на щасливе дитинство.