В Тернопільській обласній військовій адміністрації нагородили переможців та призерів міжнародних спортивних змагань та їхніх тренерів. Зокрема, з 29 травня до 3 червня у Сербії (м. Белград) проходили Перші Європейські шкільні ігри єдиноборств «European Open School Combat Games 2023».

У складі збірної команди України було п’ятеро представників з Тернополя, які змагалися у греко-римській боротьбі та самбо.

Серед переможців та призерів цього престижного учнівського спортивного форуму усі п’ятеро наших спортсменів здобули нагороди різного ґатунку (1 золото, 2  срібла та 2 бронзи). Отож у тернопільських самбістів «золото» у здобутку Артура Яєчника у ваговій категорії 73 кг та «бронза» в Артема Маківки у ваговій категорії +81 кг. Обоє спортсменів навчаються у Тернопільській ЗОШ №26.

Серед борців греко-римського стилю срібним призером став Владислав Кротюк (ТНВК «Школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука»), бронзовим призером – Назарій Бабінський (ТСШ №17 ім. Володимира Вихруща), «срібло» виборов і Максим Радик (учень Великоберезовицького ліцею).

Відзначили під час заходу і тренерів хлопців Віталія Гнатишина (Федерація дзюдо самбо Тернопілля та Тернопільська комплексна дитячо-юнацька спортивна школи №2 імені Юрія Горайського) та Андрія Телебана (КДЮСШ з греко-римської боротьби ТМР та Федерація греко-римської боротьби міста Тернополя).