Нейрохірурги в Тернополі врятували 51-річного пацієнта з пухлиною спинного мозку за допомогою сучасного операційного мікроскопу, придбаного за кошти, зібрані через United24.

Такі мікроскопи є високотехнологічними і використовуються у нейрохірургії для виконання найскладніших оперативних втручань. Перевагою обладнання є якісне оптичне зображення та можливість збільшення до 14 разів.

Під час втручання зображення виводиться на окремий монітор. Операційна бригада має змогу бачити хід втручання і може швидко та чітко реагувати на будь-які ситуації. Автофокус дозволяє без ручного керування налаштовувати чіткість зображення та має можливість запису операції.

Доступ здійснено через невеликий розріз (3 см) на рівні II грудного хребця, всі маніпуляції здійснено під контролем операційного мікроскопу. Переваги даного виду оперативних втручань: малотравматичність, сприятливий прогноз, швидке відновлення.

Свідчення цьому: зараз стан пацієнта стабільний, він впевнено стоїть на ногах, ходить в межах свої палати“, – розповідає генеральний директор лікарні Володимир Шкробут.