Працівники Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальні провадження за фактами незаконного зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів щодо мешканців Тернопільщини. Підозрювані свою вину визнали й тепер їм доведеться відповісти за скоєне.

Під час патрулювання обласного центру поліцейські помітили підозрілого чоловіка, який побачивши людей в формі почав нервувати. У ході проведення поверхневої перевірки в підозрюваного виявили медичний шприц із невідомою речовиною білого кольору та таблетку невідомого походження.

Як вдалося встановити правопорушники – мешканець 1983 року народження. У скоєному він зізнався.

Вже ввечері того ж дня працівники поліції виявили ще одного зловмисника. Побачивши поліцейських, молодик викинув на землю шприц з речовиною. 45-річний тернополянин у скоєному зізнався.

Всі речовини правоохоронці вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Санкція передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Триває слідство.