У обласному комунальному музеї Богдана Лепкого відбулася церемонія пам’ятного погашення «власної» марки та конверта, присвячених 125-й річниці від дня концерту Соломії Крушельницької у місті Бережани.

Ініціатором випуску є голова Тернопільського обласного товариства Асоціації філателістів України Олег Поливко.

На марці зображено будівлю Католицького дому у Бережанах, де відбувся концерт. Конверт прикрашено колажем із зображенням фото “Соломія Крушельницька в колі Бережанського “Бояна” та фрагментом старої поштівки із зображенням Католицького дому.


“Ця подія наче перенесла нас до часів, коли Соломія Крушельницька захоплювала серця слухачів своїм неперевершеним голосом
“, – кажуть організатори заходу.

Кожен відвідувач мав можливість придбати марку та конверт, які є символом вшанування спадщини відомої співачки. Вони стануть не лише цінними пам’ятками для колекціонерів, але й нагадуванням про велич артистки та її внесок у національну музичну культуру України.

Соломія Крушельницька – видатна українська співачка, що підкорила світові оперні сцени. Її концерт у Бережанах 125 років тому – 12 червня 1898 року – був незабутньою подією, що збереглася в пам’яті місцевої спільноти та поціновувачів оперного співу.