З настанням весни та сприятливих погодних умов його величність футбол повертається у життя багатьох хлопців та дівчат із новою силою та енергією. Сьогодні, 6 травня, у Чорткові відбувся благодійний дитячий турнір з мініфутболу, у якому змагались чотири команди з Тернопільщини: ФСК Кристал Чортків, Чемпіон Тернопіль, Зоря Хоростків та ДЮСШ Борщів.

Турнір організовувало та проводило управління освіти, молоді та спорту Чортківької міської ради.

Беззаперечним чемпіоном змагань стала команда із Тернополя, яка впевнено розгромила борщівських суперників 4-0, потім здолали Кристал 3-0, а в останньому турі перемогли хоростківську Зорю 2-0. Тернопільським юним футболістам вдалось протягом усього турніру втримати свої ворота на замку.

Якщо з чемпіоном турніру все було зрозуміло, то наступні призові місця визначити було доволі важко. Оскільки відразу усі три команди здобули однакову кількість очок, різнилась лише кількість забитих та пропущених голів.

Отож, у результаті турнірна таблиця виглядає так:
1 місце – Чемпіон Тернопіль
2 місце – ДЮСШ Борщів
3 місце розділили ФСК Кристал Чортків та Зоря Хоростків.

Також визначили і нагородили персональними нагородами найкращих гравців турніру. Відрадно, що звання найкращого гравця отримала єдина на змаганні дівчинка-футболістка із ФСК Кристал Софія Черкасова.

До слова, протягом турніру у скрині для благодійних внесків для ЗСУ зібрали 8 100 гривень, які передадуть благодійному фонду БО БФ “Покрова Чортків” на потреби воїнів ЗСУ із Чортківської громади.

Також варто зазначити, що після турніру футболісти та тренери усіх команди мали змогу підписати синьо-жовтий стяг України із побажаннями для наших захисників, який згодом волонтерська команда Чортківської міської ради та БО БФ “Покрова Чортків” доставлять на позиції воїнів.