«Музика на скрижалях історії» – саме так називатиметься новий концерт Муніципального Галицького камерного оркестру, який відбудеться у неділю, 7 травня, у Тернополі. Ця об’ємна і водночас цілісна назва має на меті передати дух і наповненість цілої епохи. А уособлювати її покликані два композитори – Йоганн Себастьян Бах та Вольфганг Амадей Моцарт.

Надзвичайно різні і водночас схожі, оскільки насправді їх об’єднує дуже багато. І насмперед те, що для середньостатистичного слухача обидва ці композитори зараз асоціюються з поняттям «класична музика». Разом із тим, в даному випадку загалом ідеться про музику, яка, крокуючи крізь століття, залишається завжди сучасною і актуальною.

Саме цю думку й намагатимуться донести артисти Муніципального Галицького камерного оркестру у концерті «Музика на скрижалях історії». У програмі звучатимуть ре-мінорний концерт  Баха для фортепіано з оркестром (соліст Віталій Бобровський) та два дивертисменти Моцарта – ре-мажор і фа-мажор.

Особливість цього мистецького дійства полягатиме ще й в тому, що концертним залом для нього стане Римо-католицький Костел Божого Милосердя, що на проспекті Степана Бандери,  – храм, із високими, світлими, просторими склепіннями та неймовірною акустикою.

За диригентським пультом працюватиме Андрій Аркуша, вестиме програму Олена Лайко.

Запрошуємо на концерт усіх шанувальників класичної та камерної музики. Давайте разом спробуємо, завдяки вічній і світлій музиці, відшукати умиротворення та рівновагу, відчути, наче у руках, під пальцями, як звучить справжня музична логіка та виглядає математично-музичний порядок, що виринає із дзвінкого звучання мелодії та інструментів, знайти опору в справжньому, що так часто маскується поміж суєти і неврівноваженості сучасних буднів.

Початок концерту о 16 годині. Вхід вільний.

Від admin2