Як поводитися на вулиці, що таке світлофор, і як зебри допомагають пішоходам: саме стільки цікавих тем обговорили працівники Тернопільського районного управління поліції з вихованцями тернопільського дошкільного навчального закладу № 25. Дітей навчали знанням безпечної поведінки та ознайомили з професією поліцейських.

Дошкільнят вчили «пішохідної грамоти» , розповіли як вести себе на дорозі і біля неї, де можна грати, а де це небезпечно, і що необхідно робити на вулицях, щоб не потрапити в біду. Застерегли ювенали діток від небезпеки спілкування з незнайомими людьми, наголосивши, що не можна відчиняти двері незнайомцям, приймати від них солодощі чи іграшки, а що найгірше – сідати в авто. А ще поліцейські показали діткам робочу амуніцію, розповіла як і де її використовують.

Дітки уважно слухали гостей у погонах, порадували їх своїми знаннями, обіцяли зростати чемними та слухняними.

Наприкінці зустрічі вихованці садочку спробували себе в ролі працівників поліції – сиділи за кермом авто, вмикали рацію та проблискові маячки.

У ” правовому ліцеї №2″ Тернопільської міської ради, куди згодом завітали правоохоронці, заняття відбулося в іншому віковому форматі. Старшокласників ознайомили з поняттями «правомірна поведінка», «правопорушення», розповіли про види злочинів та прояви агресії неповнолітніх до своїх однолітків. Підліткам також пояснили, який руйнівний вплив на їх організм несуть цигарки та алкоголь, застерегли від вживання будь-яких наркотиків.

Повчальні зустрічі триватимуть й надалі.