25 травня державними інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з представниками відділення поліції зафіксовано шість порушень правил рибальства.

Подія відбулась на річці загальнодержавного значення Серет біля села Більче-Золоте
Близько 20:00 виявлено місцевого мешканця, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою «парашут».

У такий спосіб громадянину вдалось виловити рибу-верховодка – понад 350 штук, загальною вагою 5.4 кг.

Збитки, завдані рибному господарству України, становлять – 29750 грн. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Того ж дня, виявлено двох громадян, які здійснювали вилов риби, забороненими знаряддями лову – сіткою підйомною «хватка».

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі в суд за місцем скоєння правопорушень.

Також зафіксовано три адміністративні порушення по ч. 3 ст. 85 КУпАП (перевищення загальної кількості гачків, лов в забороненому місці та пересування на плавзасобі під час нерестової заборони).

Завдяки оперативним діям інспекторів, шкоди рибному господарству України не завдано.

Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 – 70 – 34 та (097) 427- 85- 95