Класичний університет Тернополя отримав членство у Міжнародній асоціації навчання та дослідження перемовин INTRA. INTRA – відкрита мережа дослідження, навчання та практикування перемовин, яка упродовж багатьох років ініціює співпрацю між своїми учасниками та заохочує їх ділитися навчальними матеріалами, інформацією та дослідженнями, які становлять інтерес для спільноти, – ідеться на сайті вишу.

У Західноукраїнському національному університеті кажуть, що бути причетними до міжнародної професійної спільноти означає стати частиною відкритої мережі учених і практиків, мати можливості для обміну досвідом та науковими дослідженнями, брати участь у інтервізійних та супервізійних зустрічах, належати до професійного комюніті справжніх експертів світу.

– Доктори Кестінг та Смолінскі є засновниками асоціації INTRA, міжнародних змагань з перемовин «The Negotiation Challenge», а також співорганізаторами Літньої школи молодого дипломата «The young diplomat – 2023». Студенти освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» вже пройшли реєстрацію на цей захід та готуються до цікавої програми школи у серпні в Гаазі (Нідерланди). У програмі є конкурси з ведення міжнародних перемовин, конференції, воркшопи, введення у дипломатію, симуляції переговорів, відвідування Міжнародного суду ООН у Палаці миру, Міжнародного кримінального суду та посольств у Гаазі, – повідомили в університеті.

Також щороку відбувається зустріч ради директорів та членів асоціації INTRA, метою якої є побудова, зміцнення особистих стосунків між колегами-однодумцями, презентація останніх результатів досліджень та ідей, обмін досвідом з педагогіки переговорів, обговорення спільних дослідницьких проєктів, презентація нових учасників.

На цьогорічну зустріч, яка відбудеться 18 травня, запрошено директорку навчально-наукового інституту комунікацій Оксану Коваль для презентації Західноукраїнського національного університету та освітньої програми «Психологія перемовин та медіація», яка реалізується спільно з Нідерландською бізнес-академією.

– Радіємо, що маємо честь бути частиною мережі INTRA, збагачуватися професійним досвідом перемовників з різних країн світу та ділитися своїми знаннями й інтересом до досліджень та інновацій у царині перемовин та безконфліктного спілкування, – наголосили в навчальному закладі.

Від admin2