Психологи поліції Тернопільщини продовжують організовувати для колег серію занять, спрямованих на формування навиків надання первинної психологічної підтримки в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Вузькопрофільний, інтерактивний тренінг з психологічної підготовки і тактики дій пройшли працівники різних підрозділів ГУНП в Тернопільській області, котрі безпосередньо контактують з населенням.

Нещодавно психологи УКЗ ГУНП провели спеціалізовані навчання з психологічної підготовки поліцейських. Разом з поліцейським психологом Аллою Круть учасники заняття розглянули практичні кейси як зберегти самоконтроль в кризових ситуаціях, пов’язаних із загрозами війни, відновити психологічний баланс після емоційного виснаження, надати першу психологічну допомогу іншому в екстремальних умовах.

Психологиня також сформувала практичний курс вправ для згуртування команди, надання взаємопідтримки у колективі, методам ефективної комунікації з різними верствами населення, алгоритм дій поліцейського по наданню психологічної допомоги та підтримки громадянам під час екстремальних ситуацій, пов’язаних з військовими діями.

Навички стресостійкості важливі у роботі правоохоронця, тож особливу увагу на курсах було приділено і формуванню навиків психологічного відновлення поліцейськи внаслідок дії на психіку травматичних подій, коли особистість відчуває тривогу, розгубленість, втому, гостру реакцію на стрес.