В Західноукраїнському національному університеті розпочала роботу науково-практична конференція “Європейські орієнтири публічного управління”. Її мета – інтегрувати зусилля у пошуку дієвих підходів до розв’язання актуальних теоретичних, методологічних та практичних викликів, пов’язаних з формуванням ефективної системи публічного управління відповідно до принципів державного управління SIGMA.

Участь у заході взяв заступник начальника ОВА Віктор Устенко, який акцентував на тому, що асоціація між Україною та ЄС – це не лише вільна ринкова економіка, а й сталий розвиток, верховенство права та належне врядування.

“Війна, розв’язана росією проти України, сприяла проєвропейському об’єднанню нації та прискорила євроінтеграційні процеси в державі. 2022 рік став роком випробування для усієї країни та для системи органів державного управління. Ми довели, що в цих обставинах виконавча гілка влади та органи місцевого самоврядування мають працювати швидко, ефективно та злагоджено. Наша мета сьогодні – впровадити кращі європейські практики державного управління”, – сказав Віктор Устенко.

Конференція “Європейські орієнтири публічного управління” є завершальним заходом в рамках Тижня Європи.