Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та 17 років, присвячений Збройним Силам України, тривав з 30 квітня по 6 травня у Луцьку.

Тернопільську область представляли 15 спортсменів, п’ятеро з яких – вихованці Бучацької ДЮСШ.

Першими розпочинали змагальну програму дівчата. Гапій Ірина (учениця Бучацького ліцею) легко піднімала штангу у поштовху. Однак у вправі ривок, жодна спроба не стала результативною.

Далі змагалися Сторожинський Юрій та Матура Іван, які потрапили до десятки сильніших посівши шосте та сьоме місце відповідно. Обидва – учні Бучацької ЗОШ №1.

Та найцікавіше було попереду. Напружена боротьба відбувалась у категорії до 89 кг. Тут свій клас продемонстрував Нановський Назар, учень 11 класу Бучацької ЗОШ №1. Всі три підходи у ривку та три підходи у поштовху Назар виконав на відмінно, і як результат- перше місце і титул чемпіона із сумою двоборства в 266 кг. Варто відзначити, що побачив здібності Назара і прищепив любов до цього виду спорту Ярослав Козюпа, тренер, який розкрив і розвинув не один спортивний талант.

Наступним виступав Морський Юрій, учень 11 класу Бучацького ліцею. Це категорія спортсменів із власною вагою до 102 кг.
У ривку Юрій виборов друге місце з результатом 111 кг та друге місце у поштовху з результатом 140 кг і як підсумок – срібна медаль Чемпіонату України.

Готували спортсменів Ігор Павликівський, Роман Гудз та Руслан Бойко.

Майстер спорту Півторак Ігор (вихованець Бучацької ДЮСШ) вперше виконував обов’язки судді на змаганнях такого рівня.

Варто також відзначити неабиякий досвід та знання Гудза Романа, майстра спорту України з важкої атлетики, учасника Чемпіонату світу, що допомогло досягти такого результату. До слова, попри свою особисту зайнятість, Роман завжди цікавиться як розвивається важка атлетика на Бучаччині, охоче допомагає.

Загалом команда Тернопільської області набрала 494 очок, 329 з яких здобули Бучацькі важкоатлети.

Щиро вітаємо наших спортсменів та їх наставників із заслуженими здобутками та бажаємо легкого досягнення нових висот.