Стильний золотий кулон на ланцюжку чи ювелірному шнурку стане чудовим доповненням повсякденного, ділового або вечірнього образу. Сучасні ювелірні бренди пропонують золоті кулони різноманітних дизайнів — класичні або трендові, лаконічні чи з дорогоцінними вставками, моделі із символами або іншим змістом.

Всі моделі кулонів можна розділити на декоративні та релігійні. Остання категорія включає хрестики із розп’яттям, ладанки з образами святих, а також прикраси зі словами молитов або церковними символами. Своєю чергою хрестики можуть бути православними або католицькими.

Декоративні кулони представлені у широкому розмаїтті дизайнів — ознайомитись з ними ви можете в онлайн каталозі gold.ua. А зараз розглянемо найпопулярніші види декоративних підвісок.

Кулони золоті із символами

Прикраси із символічними зображеннями ніколи не виходять з моди, надаючи вашому образу особливого змісту. До таких належать кулони з національною символікою — прапором, гербом, калиною, українською вишивкою та іншими. Крім того, в цю категорію входять символи різних культур і традицій, такі як інь-янь, пентаграма, знак нескінченності тощо.

Талісмани та обереги

Перш за все, це янголи-охоронці, слов’янські обереги, Хамса, Дерево Життя, підкови тощо. Крім того, оберегами можуть бути підвіски з релігійною символікою, наприклад з молитвою. Талісманами часто також слугують знаки Зодіаку або інші символічні прикраси, які мають для вас особливе значення. А ще талісманом та оберегом може виступати натуральний камінь з особливими енергетичними властивостями.

Кулончики золоті зі змістом

Сюди входять як прикраси з текстовим або чисельним змістом, так і логотипи брендів, марки авто, монограми, емблеми тощо. Наприклад, це може бути кулон у вигляді літери чи цифри, імені, слова (наприклад, «Love»), знаку (лого Chanel або іншого модного бренду).

Анімалістичні та флористичні

Тут все просто. Анімалістичні золоті кулони зображують тварин чи будь-яких інших живих істот, крім людини. Найпопулярніші варіанти: кішка, метелик, птах, змійка, павук, черепаха тощо. Флористичні підвіски зазвичай прикрашені квітами, плодами, гілочками з листям або вишуканими орнаментами у флористичних мотивах.

Геометричного стилю

Здавалося б, геометричні кулони доволі прості, проте вони виглядають дуже ефектно та стильно. В моді як класична геометрія — коло, трикутник, ромб, так і оригінальна — асиметричні фігури, зигзаги, фантазійні композиції з гострими кутами або футуристичних форм. 

Медальйони

Кулон у вигляді коробочки, яку можна відкривати, називається медальйоном. Він може бути круглим, овальним, фантазійної форми, з візерунками, написами або інкрустаціями на кришці. Всередину зазвичай вставляють фото або портрет близької людини. 

Дитячі

Невеличкі золоті кулончики для дітей відзначаються легкою вагою та особливостями дизайну. Зазвичай вони мають безпечні округлі форми без гострих випнутих елементів. Частіше за все, дитячі підвіски прикрашені не каменями, а яскравою ювелірною емаллю.