Днями співробітники ДСНС познайомили тернопільських пластунів з основами пожежної, мінної безпеки та тренували, як діяти в надзвичайних ситуаціях.

31 березня відбувся вишкіл пластунів Тернопільської округи, Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр спільно з Головним управлінням ДСНС України у Тернопільській області.

До заходу долучилися пластуни з Тернополя, Копичинецької, Збаразької, Бережанської, Зборівської, Чортківської, Копичинецької та Шумської міських громад, Великоберезовицької селищної громади, а також учні шкіл с. Скоморохи Великогаївської сільської громади та с. Верещаки Лановецької міської громади.

Захоплююче навчання відбулося на території Головного управління ДСНС. Рятувальники розповіли дітям, як діяти в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, під час пожежі, як відпочивати, щоб не потрапити в біду, а також як уникнути інших неприємних пригод і ризиків.

Пластуни мали змогу випробувати засвоєні знання на практиці. Вони відвідали кімнату мінної безпеки, яку облаштували на території управління. Діти ліквідовували умовну пожежу з вогнегасниками, вправлялися у наданні домедичної допомоги. Вони тренувалися допомагати людям у стресових ситуаціях, дізналися, як захиститись у разі хімічної та радіоактивної загрози. Також пластуни вчилися в’язати різноманітні рятувальні вузли та користуватися альпіністським спорядженням.

До заходу приєдналися дружини юних рятувальників-пожежних Тернопільської області. Команди ділилися враженнями та досвідом діяльності.

Заходи відбулися в межах Меморандуму про співпрацю щодо організації діяльності Дружин юних рятувальників-пожежних (ДЮРП), який підписали 23 березня представники Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та Комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр».