Якісна та ефективна робота медика в сучасних реаліях – це сукупність практики та безперервного навчання, адже регулярно стандарти та протоколи надання екстреної медичної допомоги населенню переглядаються з урахуванням нових технологій та медикаментів. Саме тому особлива увага завжди приділяється роботі з працівниками станцій екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, удосконаленню їх вмінь та навиків, ознайомленню з новою інформацією та можливостями інноваційної екстреної медицини, а також мотивацією, адже кожен спеціаліст потребує ресурсу для прийняття нових і складних викликів.

3-28 квітня 2023 року на базі Центру екстреної медичної допомоги вчергове пройшли курси підвищення кваліфікації фельдшерів з фаху «Медицина невідкладних станів» за участі викладачів Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського та команди Навчально-тренувального відділу КНП «ЦЕМД та МК» ТОР.

Це були наповнені лекціями та практичними заняттями дні, які показали, що процес навчання може бути насиченим, цікавим та веселим. В такій спільноті, де майже кожен, полишаючи учнівські лави чи вчительські трибуни, одягає білий халат або червоний спецодяг, щоб продовжити свою боротьбу за життя та здоров’я людей, завжди знайдеться безліч випадків із практики та досвіду, які надихають усіх, надають змістовності та реалістичності озвученій теорії.

В процесі навчання викладацьким складом активно використовувалася сучасна методична література, відеозаписи, наочні матеріали, а також тренажери та апаратура, що особливо важливо для відточення практичних навиків.

Всі курсанти-фельдшери успішно склали іспити і отримали посвідчення. Актова зала спорожніла, але в ній досі лунають відголоски атмосфери згуртованості, дружності та взаємодопомоги.