Щороку 9 березня українці в усьому світі відзначають День народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета, письменника та художника, мислителя і борця за волю України. Спадок, який створив Тарас Шевченко понад два століття тому, став джерелом натхнення для багатьох сучасних митців. І є надзвичайно символічним, що з нагоди 209-тої річниці нашого українського генія 9 березня 2023 року у Тернополі відкриється виставка малярства та декоративно-прикладного мистецтва «Борітеся – поборете». Саме ці слова великого Кобзаря взяли як епіграф для представлення своїх робіт тернопільські художники Євген, Тарас і Мирослава Гірняк.

В експозиції – живописні картини, портрети, натюрморти, ікони на дереві та полотні, декоративні розписи по дереву, різьблені рами, ляльки-мотанки. Відтак відвідувачі зможуть побачити на виставці, яка діятиме в Українському Домі «Перемога» до 14 березня, усю палітру творчості цієї талановитої мистецької родини. Початок відкриття об 11 годині 30 хвилин.

Захід відбувається за сприяння Тернопільської міської ради та управління культури і мистецтв ТМР.

Додамо, що роботи, представлені на виставці, – портрети, натюрморти, ікони, а також ляльки-мотанки, можна буде придбати, або замовити аналогічні. Як планують митці, частина отриманих коштів буде передана на потреби ЗСУ.

Від admin2