Вже наступного тижня у багатьох навчальних закладах області розпочнуться весняні канікули. Під час відпочинку підлітки часто без догляду дорослих організовують своє дозвілля. Аби відпочинок підростаючого покоління минув без негативних наслідків від вживання алкоголю, інспектори ювенальної превенції та дільничні офіцери поліції проводять роз’яснювальну роботу з продавцями у торгових закладах області.

Поліцейські Теребовлянщини з представниками служби у справах дітей провели профілактичний рейд крамницями. Вони попередили реалізаторів про адміністративну відповідальність за продаж цигарок, пива чи інших міцних напоїв неповнолітнім. У кожній крамниці правоохоронці залишали інформаційні пам’ятки, щоб підлітки їх бачили й знали, що такий товар для них під забороною.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України та нагадують що про заборону щодо продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Продавець зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво, алкогольні напої паспорт або інші документи, які підтверджують його вік.