Сироти з Тернопільщини можуть скористатися стипендією для студентів та молоді
Тернопільський обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт» минулоріч започаткував соціально-благодійну програму «Стипендія імені Євгена Гливи».

«Наш Фонд знову відкриває нові можливості для студентів та молоді з числа сиріт, випускників дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, випускників інтернатних закладів віком 16+ завдяки реалізації програми «Стипендія Імені Євгена Гливи» на 2021 рік», – зазначила координаторка благодійних проєктів та програм ТОБФ «Майбутнє сиріт» Ірина Абрамець.

Мета стипендійної програми імені Євгена Гливи – підвищити рівень матеріального становища студентів з числа дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, а також осіб з їх числа віком від 18 до 35 років з Тернопільської області.

У благодійному фонді переконані, що це дозволить підвищити освітні та практичні навики стипендіатів для адаптації до самостійного життя і сформує активну особистість та усвідомлених громадян України.

«Призначається стипендія студентам з 16-ти років та молоді з 18-ти років і виплачується протягом 10-ти місяців. Два рази в рік вони подають документи (копії залікових книг) та анкету після зимової та літньої сесій. Розрахована для 15-ти студентів і становить в місяць 2 тисячі гривень без оподаткування, – розповіла “Тернополянам” Ірина Абрамець. – Для молоді сирітської виплачується разова допомога на суму 8 тисяч гривень»

Щоб стати учасником стипендійної програми, слід заповнити спеціальну анкету та пройти кілька етапів відбору.

Детальніше про програму можна дізнатися за посиланням.