23 березня між Головним управлінням ДСНС України у Тернопільській області та Комунальною установою Тернопільської обласної ради Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр підписано Меморандум про співпрацю щодо організації діяльності Дружин юних рятувальників-пожежних (ДЮРП).

Саме «Пласт» є національною скаутською організацією України, яка сприяє всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Метою Меморандуму є спільна діяльність на засадах партнерства, спрямована на вдосконалення системи навчання учнівської молоді заходам пожежної безпеки, їх професійної орієнтації, пропаганди пожежно-технічних знань та реалізації інших завдань, спрямованих на попередження пожеж та вміння діяти при надзвичайних ситуаціях.

«Безпека дітей – пріоритет для нас, дорослих. Зважаючи на сучасні реалії, молодь має бути освічена щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях, при пожежах, під час відпочинку в лісі чи на воді, при виявленні вибухонебезпечних предметів. Тому ми сприятимемо навчанню дітей у цих напрямках та вихованню культури безпеки життєдіяльності, яку діти самі поширюватимуть серед своїх однолітків, шляхом розвитку дружин юних рятувальників-пожежних», – підсумував заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Роман Терлецький.