Інспектори відділу безпеки дорожнього руху спільно з працівниками служби автодоріг області та представниками Державного дорожнього науково-дослідного інституту здійснили комплексні перевірки місць концентрації ДТП та аварійно небезпечних ділянок на автошляхах Тернопільської області.

За допомогою дорожньої лабораторії, яка оснащена спеціальним обладнанням, інспектори перевірили світлоповертальні властивості дорожніх знаків, кут нахилу проїжджої частини та перевірили відповідність організації дорожнього руху дозвільній документації й вимогам державних стандартів.

Такі заходи націлені на зниження рівня аварійності, дорожнього травматизму та загибелі людей в дорожньо-транспортних пригодах й за для встановлення супутніх обставин, які можуть спричинити ДТП.

За результатами комплексних перевірок будуть надані ефективні рекомендації балансоутримувачам доріг для покращення безпеки дорожнього руху. В разі виявлення порушень вимог державних стандартів — інспектори відділу безпеки дорожнього руху складуть відповідні адміністративні матеріали та притягнуть винних осіб до передбаченої законом відповідальності.