Як правильно надавати медичну допомогу при невідкладних станах? Як діяти у критичній ситуації та не панікувати? Як поводитися, аби зберегти життя людині? Що для цього потрібно і головне, як бути ефективним: про це та інше говорили сьогодні під час навчання з медичним персоналом Тернопільської обласної клінічної лікарні.

Основні теми, які розглядали, MARCH протокол, шокові стани, серцево-легенева реанімація, захист під час хімічної атаки.

«Такі навчання у нашому медзакладі відбуваються регулярно, адже від отриманих знань і навиків залежить ефективність роботи медиків. Найважливіше у критичних ситуаціях – це практика. Тому сьогодні навчалися на наочних прикладах, підкріплених теорією», – розповіла головна сестра медична Тернопільської обласної клінічної лікарні Наталія Смолюк.

Вона також наголосила, що, згідно із статистикою, щорічно в Україні помирає 60 тисяч людей до прибуття швидкої допомоги. Саме тому, важливо знати, як діяти та надавати медичну допомогу при невідкладних станах.

«Це питання у зв’язку з воєнними діями в нашій країні дуже актуальне не лише для медиків, а й для цивільного населення. Бо від того, наскільки ми зможемо зорієнтуватися й ефективно діяти у критичний момент залежить життя і здоров’я людей і наше власне життя», – підкреслює Наталія Смолюк.